Herstel 2019

Eerste reparaties klaar!

In de derde week van juni hebben de molenmakers van Groot Wesseldijk een aantal noodreparaties uitgevoerd. Een flink aantal hekstokken en zoomlatten zijn vernieuwd, zodat de molen weer veilig kan draaien. Later zullen er nog een aantal bordschroten en windborden vervangen worden.

Bezoek aan molenmaker Groot Wesseldijk

Afgelopen week hebben wij overlegd met Jos Geverink van molenmakerij Groot Wesseldijk over de restauratie van Oude Hengel. Men heeft het druk met enkele grote opdrachten, onder meer met de molen in Uelsen. Deze wordt van binnen geheel nieuw ingericht. De drukte maakt, dat wij nog even moeten wachten…
Wel kunnen wij beginnen met enkele herstelwerkzaamheden en het schilderwerk van deuren en stelling. Daarmee gaan wij in mei na de Molendag beginnen. Hieronder enkele foto’s in de werkplaats.

Herstel en veiligheid 2

Net op tijd vóór de Molendag is de spankabel op de stelling gereed. De molen is hiermee weer veiliger voor met name de kinderen.

Spankabel op het baliehek

Herstel en veiligheid 1

Nieuw hek op de stelling

De twee nieuwe hekken op de stelling zorgen ervoor, dat bezoekers op afstand van het draaiend gevlucht blijven Eén van de verbeterpunten wat betreft veiligheid is hiermee afgehandeld.

Meest recente berichten

Recente reacties